Учні Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ознайомилися з перевагами навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Через військову агресію російської федерації проти України та активні бойові дії університет був вимушений передислокуватися з Харкова до інших регіонів України для продовження освітнього процесу у безпечних умовах. Сьогодні в університеті діють шість факультетів, інститут післядипломної освіти, Сумська філія та Кременчуцький льотний коледж.

«Харківський національний університет внутрішніх справ – це потужна установа, яка виконує велику роботу, його знають далеко за межами нашої країни. Це – кузня кадрів, яка формує нашу національну ідентичність. Та співпраця, яка є у нас із ХНУВС, є взірцем. У нашій області ніхто так не взаємодіє з ліцеями, як навчальний заклад з Харкова. Це відбувається завдяки нашим героям. Один із них – Віталій Грицаєнко, який загинув під час оборони Маріуполя», – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко.

У ХНУВС працюють 98 докторів наук, 309 кандидатів наук, 71 професор, 201 доцент, 6 старших наукових співробітників. Звання «заслуженого» мають 11 працівників університету. Працюють 4 спеціалізовані вчені ради з присудження наукового ступеня доктора наук, разові спеціалізовані вчені ради для проведення публічного захисту дисертації з метою присудження ступеня доктора філософії за спеціальностями: 081 «Право», 053 «Психологія» та 011 «Освітні, педагогічні науки».

«Полтавщина вміє готувати героїв, наших ліцеїстів, які у цей складний період нашої держави прийняли рішення одягнути військову форму. Область швидко відкрила військовий ліцей. Я вже був тут під час дня відкритих дверей, бачив умови проживання та безпеки. В майбутньому будемо більше приділяти увагу спорту», – розповів помічник ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Анатолій Клочко.

Переглянути новину можна за посиланням: https://np.pl.ua/2024/03/kharkivskyy-universytet-vnutrishnikh-sprav-proviv-proforiientatsiynyy-zakhid-u-poltavskomu-viyskovomu-litsei/