Захід на тему «Основні напрями діяльності Центру психологічного здоров'я ХНУВС у Вінницькій області» відбувся у межах взаємодії університету з Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування. Модераторкою зустрічі виступила заступниця керівника секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Світлана Буяльська.

Вона зазначила, що перед органами місцевого самоврядування постали нові проблеми, пов'язані з підтримкою психічного здоров'я населення. З огляду на це, партнерство з ХНУВС дозволяє реалізувати ініціативи, спрямовані на допомогу мешканцям територіальних громад.

Від імені ректора поліцейського вишу Валерія Сокуренка до присутніх звернувся проректор Олександр Музичук. Він наголосив, що в умовах воєнного стану одним із провідних напрямів діяльності Центру психологічного здоров'я є надання підтримки внутрішньо переміщеним особам, ветеранам, військовослужбовцям, які героїчно захищають територіальну цілісність держави. Проректор університету зазначив, що спільно з Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування вже протягом багатьох місяців працює Юридична клініка, яка надає правову допомогу населенню, а також проводить правопросвітницькі заходи. Олександр Миколайович звернув увагу представників територіальних громад на те, що ця зустріч відкриває нову серію щотижневих консультувань, що будуть проводитися провідними науково-педагогічними працівниками університету спільно зі співробітниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

Від імені команди Центру психологічного здоров'я виступила доцентка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 ХНУВС Вікторія Доценко. Вона детально розповіла про такі пріоритетні напрями діяльності Центру, як: діагностика актуального стану особистості, надання першої психологічної допомоги у кризових ситуаціях, психоедукація різних соціальних та вікових груп та консультація психолога за запитом клієнта. Вікторія Доценко звернула увагу присутніх на можливість отримання психологічної допомоги в онлайн-режимі через електронну пошту, телеграм-канал, мобільний зв’язок.

Координатор відділення юридичної клініки ХНУВС Віталій Найда звернув увагу на окремі організаційні аспекти проведення щотижневих консультативних зустрічей з березня по травень 2024 року, присвячених актуальним правовим питанням.

ВЗГ ХНУВС