Начальник відділу ювенальної превенції підполковник поліції Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Артемій Коновалов та інспектор цього ж відділу майор поліції Олександр Сало разом із доцентом кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Миколою Голубом провели бінарне заняття для студентів 1 курсу, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність». Тема обговорення – «Вчинення домашнього насильства щодо неповнолітніх осіб. Жорстоке поводження із дітьми як прояв насильства».

Представники поліції ознайомили здобувачів освіти із правовими положеннями, які визначають відповідальність за вчинення домашнього насильства щодо неповнолітніх осіб і жорстоке поводження з ними, розповіли про діяльність Національної поліції у сфері запобігання та протидії домашньому насильству за участю неповнолітніх, про взаємодію із органами опіки та піклування у справі протидії домашньому насильству над дітьми та з боку дітей. Під час заняття учасники заходу розкрили поняття і сутність «складних життєвих обставин, в яких перебуває дитина», та визначили ознаки, що притаманні дітям, які потерпають від психічного, сексуального, фізичного або економічного насильства.

Приділено було увагу роботі «Зеленої кімнати». Це система заходів для забезпечення прав і свобод дитини під час проведення слідчих та процесуальних дій через створення сучасних умов та впровадження європейських стандартів у спілкуванні офіцерів поліції з дитиною, що стала свідком або постраждала від злочину, або знаходиться у конфлікті із законом.

ВЗГ ХНУВС