Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Актуальні питання тактико-спеціальної підготовки в умовах воєнного стану». Його провели доцент кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Тихін Шевченко та викладачка цієї ж кафедри Анна Циркулєнко.

У зустрічі взяли участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспірантури та ад'юнктури, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн форматі.

На початку заходу Тихін Шевченко та Анна Циркулєнко ознайомили присутніх здобувачів освіти із метою та напрямами роботи науково-практичного гуртка кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки «ЩИТ», який очолює доцент кафедри Ігор Власенко. Під час зустрічі курсанти — члени науково-практичного гуртка — презентували результати своїх наукових пошуків та підготували захоплюючі презентації, присвячені оптимізації дій малих тактичних груп, професійним якостям поліцейського та особливостям проведення аеророзвідки. Виступи супроводжувалися демонстрацією найбільш поширених у силах безпеки та оборони України камуфляжів та дронів, що використовуються для виконання бойових завдань. Здобувачі освіти оцінили якість підготовлених виступів та змістовність проведених досліджень за допомогою спеціально розроблених форм оцінювання. Учасники заходу — представники Школи наукового лідерства — активно обговорювали та ставили запитання виступаючим.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що умови воєнного стану зобов'язують здобувачів освіти закладів вищої освіти МВС України опановувати елементи бойової підготовки, тому й теми, що розглядалися під час зустрічі, а саме — бойовий контакт, бойове шикування, тактика вуличних боїв, дії малих тактичних груп — набувають фундаментального значення у підготовці поліцейських та задають вектор для подальших наукових пошуків.

ВЗГ ХНУВС