Науково-педагогічний склад кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС – доценти Олег Гончарук і Валентина Кочина, старші викладачки Тетяна Кальченко та Лариса Сазанова взяли участь у Міжвузівському заочному науково-методичному семінарі «Сучасні виклики розвитку вищої школи в Україні – основні тенденції, проблемні питання, шляхи реалізації», організованому та проведеному кафедрою іноземних мов Національної академії Національної гвардії України.

У заході також взяли участь курсанти університету, адже наукова робота курсантів і студентів є однією з пріоритетних для викладачів кафедри іноземних мов. Під науковим керівництвом доцентки кафедри Валентини Кочиної були написані тези доповідей курсантів 1 курсу факультету № 4 Артема Громовича, Валерія Демиденка, Анатолія Коротіна, Дарини Олійника, Владислава Казнаховського, Тимофія Бакицького та Вʼячеслава Котова. Курсант Владислав Кочин представив тези у співавторстві зі старшою викладачкою кафедри Ларисою Сазановою.

Представники університету визначили реформи, що відбуваються в сучасній вищій освіті через технологічні новації, зміни потреб ринку праці та культурні трансформації. Обґрунтували свої думки про те, що ці процеси передбачають об’єднання різних галузей знань і наук з метою розв’язання складних проблем і реальних завдань, їх взаємодію, а також новітні підходи до освіти й науки, що виходить за межі традиційних і сприяє їхній якісній взаємодії. За результатами заходу отримано збірник тез доповідей та сертифікати учасників Міжвузівського заочного науково-методичного семінару.

ВЗГ ХНУВС