Для курсантів і студентів Кременчуцького льотного коледжу було проведено низку зустрічей з бійцями, які пройшли горнило війни, мужньо захищали українську землю від окупантів на найгарячіших напрямках ведення бойових дій.

Один із них – сержант Богдан Тонкошкур. Він брав участь в АТО у складі 93 ОМПБР. 24 лютого 2022 року, коли почалася війна, не дивлячись на ІІ групу інвалідності, одним із перших прийшов до Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де був зарахований до Кременчуцького батальйону територіальної оборони. У липні 2022 року виконував бойові завдання на Авдіївському напрямку. У 2023 році звільнився з військової служби за станом здоров’я після важкого поранення.

За участь у боях за територіальну цілісність та незалежність України, виявлені мужність і вірність українському народу, Богдан Тонкошкур нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий Хрест».

Подвиг і відвага українських захисників назавжди залишаться в історії визвольної боротьби України за свободу і незалежність.

ВЗГ ХНУВС