Вони виконуватимуть свої службові обов’язки в об’єднаних територіальних громадах 22 областей нашої держави. У заходах взяли участь: голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України полковник поліції Анатолій Серединський, начальник ГУНП у Вінницькій області полковник поліції Юрій Пархоменко, начальник управління взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ майор поліції Майя Бреславська, заступник директора Регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні Тімоті Яновік, проректори університету, керівництво інституту післядипломної освіти, слухачі курсів.

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять захисників і захисниць, які віддали свої життя у боротьбі з російським агресором, а також мирних громадян, що загинули під час війни.

Після вручення свідоцтв про успішне завершення навчання поліцейських офіцерів громад привітав голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов: «Переконаний, що ті знання, які ви здобули під час навчання в університеті, вам знадобляться, щоб стати повноправними членами громади. Вас мають знати всі в громаді, і ви мусите знати кожного. Завжди залишайтеся вірними Присязі. Безпекова складова зараз надзвичайно турбує людей. У Національної поліції дуже високий відсоток довіри. Служіть і працюйте так, щоб цей рівень довіри примножувати».

Випускники курсів успішно пройшли навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалювали навички керування автотранспортом. Успішність та ефективність навчального процесу протягом 2,5 місяців забезпечували кращі викладачі та тренери.

Підготовка поліцейських офіцерів громад проводиться за підтримки керівництва Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, Посольства Сполучених Штатів Америки та ІСІТАР.

Перший заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Анатолій Серединський подякував американським колегам за те, що «у непростий для України час вони продовжують втілювати проєкт із підготовки поліцейських офіцерів громад, ректору ХНУВС Валерію Сокуренку, який зберіг потенціал вишу, і це дозволяє продовжувати освітній процес, навчати не лише курсантів, але й готувати поліцейських офіцерів громад».

Начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Пархоменко зазначив: «Ваша служба важлива для Національної поліції. Ви – перші, на кого дивиться громада, за вашою роботою оцінюють роботу усієї Національної поліції. Від того, як ви будете працювати, як будете вкладатися, контролювати ситуації на ввіреній вам дільниці, буде залежати авторитет нашої поліції».

Заступник директора Регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні Тімоті Яновік: «Дуже вдячний вам, що ви приділили час навчанню, коли перед Україною стоять такі виклики. Національна поліція обрала саме вас за ваш характер. Вона побачила лідерів, тих, хто може служити й опікуватись – агентів змін, захисників, мислителів і просто хоробрих людей. Ці риси потрібні для вашого особистого успіху у службі. Тепер ви відповідаєте за рівень злочинності й за рівень довіри громади до вас. Тепер ви воїни, які служать. Ми були свідками того, як поліцейські офіцери громад мужньо ставали на чолі громади, коли потрібно було евакуювати жителів. Ми також бачили і співчуття поліцейських офіцерів громади, коли вони опікувалися пораненими та займалися гуманітарною допомогою. Будьте готові продовжувати цю справу, наслідувати своїх колег. Я бажаю вам мужності, щоб протистояти майбутнім викликам, сили, щоб діяти в складних умовах, мати щире серце, щоб піклуватися про вашу громаду. Бажаю вам миру назавжди!».

Начальник управління взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ майор поліції Майя Бреславська привітала поліцейських із завершенням навчання: «З сьогоднішнього дня ви є частиною генетичного коду поліцейських офіцерів громад. Пишаємося, що такий великий колектив поповнює сьогодні наші лави». Вона подякувала міжнародним партнерам, які надають допомогу в організації навчання, найкращим викладачам, інструкторам, які доклали максимально зусиль, щоб удосконалити знання та навички поліцейських. «Щоб зробити світ краще, не потрібно багато – необхідна відданість. Бажаю вам, панове офіцери, нести службу віддано, вправно і нехай Господь Бог нам допомагає в цьому. Тільки вперед!», – зазначила Майя Бреславська.

Від імені випускників курсів капітан поліції Сергій Калітка висловив подяку викладачам університету та тренерам за отримані знання, настанови і професійний досвід.

З напутніми словами до поліцейських офіцерів громад звернувся ректор університету Валерій Сокуренко: «Сьогодні знаменна подія у вашому житті. Ви випускаєтесь напередодні другої річниці вторгнення на нашу землю російського ворога. І це ще раз підкреслює, що, незважаючи на військовий стан, держава знайшла можливість продовжувати надзвичайно важливу реформу Національної поліції України. Ми вдячні нашим партнерам, які надають нам доступ до нових найкращих практик, методик, надбань, які є у світовій поліціїстиці. І той факт, що нас ними озброюють, робить нас більш потужними, швидшими, стійкішими. Сьогодні є багато викликів для нашого суспільства і держави. Ви – складова Сил Безпеки та Оборони. Переконаний, що ви будете справжніми, нестимете службу віддано, керуватиметеся словами Присяги, яку склали на вірність Українському народові, і ті знання й уміння, що отримали, застосуєте на практиці. Надзвичайно важлива місія у вас – захищати, дбати про громадян, надавати їм кваліфіковану допомогу, у тому числі й гуманітарну. Служіть і працюйте так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Ректор подякував за допомогу в організації освітнього процесу керівництву МВС, Національної поліції України, Вінницької обласної військової адміністрації, ГУНП у Вінницькій області. «Ми разом і тому ми сильні!», – підкреслив Валерій Сокуренко.

ВЗГ ХНУВС