Для студентів першого курсу, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність», старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції, капітан поліції Артем Лихоманов і доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Микола Голуб провели лекційне бінарне заняття з навчальної дисципліни «Поліцейська діяльність».

Артем Лихоманов розповів про види та напрями поліцейської діяльності органів поліції України в сучасних реаліях, правовий інструментарій, державний та адміністративний примус. Окремо зупинився на юридичних особливостях адміністративного примусу в правоохоронній діяльності поліції, а також видах заходів адміністративно-процесуального забезпечення, понятті поліцейського заходу.

Інспектор поліції довів до відома студентів положення щодо видів превентивних поліцейських заходів, заходів примусу, умов і підстав застосування адміністративно-запобіжних заходів, які застосовує поліція, як з метою безпосереднього попередження чи виявлення правопорушень, так і з метою забезпечення публічного порядку і публічної безпеки.

Участь практичних працівників патрульної поліції в освітньому процесі дає можливість студентам більш повно засвоювати теоретичні положення запропонованої теми.

ВЗГ ХНУВС