У межах спільного проєкту ОБСЄ, Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України «Посилення спроможності Національної поліції України у розслідуванні злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, у тому числі вчинених із використання кібертехнологій» в Івано-Франківську розпочала свою роботу Зимова школа за темою «Протидія торгівлі людьми». Харківський національний університет внутрішніх справ представляють курсанти Сергій Мелкумов, Дарина Горпиненко, Владислав Костромський та Олена Ціпкайло.

Відкрили тренінг експерти ОБСЄ: керівник операційної діяльності Програми підтримки ОБСЄ для України Пʼєр Боссан та заступник директора Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Едуард Кісілюк. Упродовж трьох днів курсанти будуть підвищувати кваліфікацію з розслідування злочинів, повʼязаних із торгівлею людьми, розвивати професійні навички щодо тактичних особливостей проведення окремих слідчих (розшукових) дій на прикладі відтворення реальних сценаріїв, що моделюють ситуації трудової та сексуальної експлуатації, а також формувати навички щодо документування таких злочинів.

Для усіх здобувачів вищої освіти ХНУВС, зацікавлених в участі у міжнародних заходах, нагадуємо про можливість отримувати необхідну інформацію за посиланням: https://univd.edu.ua/uk/posts

ВЗГ ХНУВС