У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася профорієнтаційна зустріч із випускниками Кам’янець-Подільського ліцею «Славутинка» Хмельницької обласної ради. Майбутніх абітурієнтів ознайомили з історією університету, розповіли про специфіку підготовки курсантів за різними спеціальностями, про особливості вступної кампанії у 2024 році і перспективи майбутнього працевлаштування після закінчення поліцейського вишу.

У спеціалізованій навчальній аудиторії старший викладач кафедри тактичної та спеціальної підготовки Володимир Євтушок продемонстрував макети різних видів зброї, вибухонебезпечних предметів і боєприпасів, а також екіпірування поліцейського під час виконання спеціальних завдань.

Завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки Василь Корнієнко розповів про роботу криміналіста, а курсанти університету продемонстрували навички надання першої невідкладної домедичної допомоги, способи зупинки критичної кровотечі та проведення серцево-легеневої реанімації.

Працівниці відділення психологічного забезпечення університету Єлизавета Посна та Олена Васильєва ознайомили молодь з особливостями надання психологічної допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства, булінгу або стали жертвами кримінальних правопорушень.

Керівник Автошколи Олександр Марунчак розповів старшокласникам, у кого рідні чи близькі є учасниками бойових дій та отримали інвалідність, пройти навчання та отримати посвідчення водія категорії «В» в Автошколі для осіб з інвалідністю ХНУВС. Учням також надали можливість випробувати себе на тренажерах в аудиторії Автошколи, за якими слухачі курсів вдосконалюють навички практичного керування.

Ліцеїсти цікавились курсантським життям та мали можливість поспілкуватись із першокурсниками факультету № 1, які є випускниками ліцею «Славутинка».

Представники університету поінформували молодь, про те, що кандидати на навчання до закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (курсанти), повинні обов’язково заповнити анкету на сайті: https://osvita.np.gov.ua/.

ВЗГ ХНУВС