До Дня Героїв Небесної Сотні для здобувачів вищої освіти факультетів №№ 1–4, 6 Харківського національного університету внутрішніх справ проведено онлайн-відеолекторій за участі учасника Революції Гідності Андрія Павленка та заступниці директора Музею Революції Гідності Ольги Сало.

Андрій Павленко як очевидець тих подій, ініціатор створення і голова Благодійного фонду «Пам’яті Небесної Сотні»», поділився своїми спогадами і зазначив, що навіть у період повномасштабного вторгнення країни-агресорки його фонду та небайдужим активістам вдається створювати та встановлювати нові пам’ятні знаки на честь Героїв Небесної Сотні. Зараз Андрій Павленко – старший лейтенант Національної Гвардії України, уже два роки боронить Україну на запорізькому напрямку.

Ольга Сало звернула увагу присутніх на процес перетворення Євромайдану на Революцію Гідності, а вимоги громадян визначили остаточний цивілізаційний вибір українського народу.

Наприкінці зустрічі курсанти переглянули документальний фільм «Точка неповернення» – відеофакти, що зафіксували журналісти всього світу під час української Революції Гідності 2013–2014 років.

Сучасна молодь має чітко усвідомлювати, що події Революції Гідності стали початком боротьби України за вільне і краще майбутнє, яку зараз продовжують Герої-захисники, що відстоюють свободу і незалежність України.

Відеолекторій був організований відділом соціально-гуманітарної роботи ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС