Начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Харківського районного управління № 2 ГУНП в Харківській області, майор поліції Олексій Лобур спільно доцентом кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Миколою Голубом провели лекційне бінарне заняття за темою «Дії органів та служб Національної поліції при отриманні інформації щодо проявів домашнього насильства» для студентів навчальних груп факультету № 6.

Олексій Лобур розповів слухачам про ознаки, за якими можна виявити домашнє насильство, порядок і вимоги щодо розгляду поліцією заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства або реальну його загрозу, стадії провадження у справах про адміністративні правопорушення у сфері домашнього насильства. Увагу студентів акцентували на необхідності врахування працівниками поліції особливостей дій під час втручання у ситуацію, пов’язану з домашнім насильством, дотримання принципів техніки заспокоювання при реагуванні поліції на сімейно-побутові конфлікти під час спілкування поліцейського із жертвою домашнього насильства та кривдником. Поліцейський також має забезпечити особисту безпеку при реагуванні на випадки домашнього насильства.

Заняття було проведене із залученням практичних працівників Національної поліції України. Це викликало високу мотивацію та стимулювало творчий пошук студентів.

ВЗГ ХНУВС