Обов’язковою компонентою освітньо-професійної програми підготовки фахівців зі ступенем вищої освіти «бакалавр» є навчальна практика. Під час її проходження курсанти не тільки закріплюють і поглиблюють теоретичні знання, отримані в процесі вивчення загальних та спеціальних юридичних навчальних дисциплін, а й набувають умінь та навичок правозастосовчої практичної діяльності.

За результатами проходження навчальної практики та з метою перевірки рівня засвоєння знань у курсантів 2 курсу факультету № 2 (081 «Право») відбувся захист матеріалів практики із застосуванням елементів квесту. До складу комісії увійшли науково-педагогічні працівники кафедри цивільно-правових дисциплін: завідувач кафедри Олексій Зайцев, доценти кафедри Олена Піхурець та Оксана Бортнік.

За умовами сценарію квесту було перевірено формування уявлення про суд і правосуддя; закріплено первісні практичні навики застосування у своїй майбутній роботі набутих знань, досліджено формування знань про правове регулювання порядку здійснення правосуддя у цивільних справах та основних умінь по застосуванню цивільного й цивільно-процесуального законодавства під час реалізації права на захист; які новели та можливості оновленого ЦПК щодо використання інтернет ресурсів.

ВЗГ ХНУВС