Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Пошук і підбір журналу для публікації в наукометричних базах даних», яке провела директорка наукової бібліотеки ХНУВС Олена Музика.

У зустрічі взяли участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспірантури та ад'юнкттури, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн-форматі.

Олена Музика торкнулася таких надзвичайно важливих у сучасній науці тем, як вибір надійного журналу, що індексується в наукометричних базах даних Scopus та Web of Science, типів видань, окреслила бізнес-моделі наукових журналів, критерії якості наукового видання, детально розглянула, що являють собою так звані «хижацькі» видання, надала здобувачам освіти детальні поради щодо того, як визначити таке видання та не стати його жертвою. Олена Музика в інтерактивному форматі ознайомила учасників заходу із сайтами, які дозволяють обрати потрібний журнал для публікації.

Голова Школи Віталій Найда акцентував увагу присутніх на тому, що в Харківському національному університеті внутрішніх справ приділяється значна увага якості публікацій науковців у наукометричних базах даних, а також діє система преміювання за відповідні публікації.

Курсанти і студенти університету брали активну участь у дискусії, ставили запитання щодо можливостей грантової підтримки для молодих науковців та здобувачів освіти у сфері наукової діяльності.

ВЗГ ХНУВС