На усіх локаціях Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися заходи, присвячені Дню єднання, в якому взяли участь ректор університету Валерій Сокуренко, перший проректор Віктор Василенко, проректори Сергій Бортник, Михайло Бурдін, Олександр Музичук, декани факультетів, особовий склад. Цей день був започаткований Указом Президента України у 2022 році для посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз.

24 лютого 2022 року сталося вторгнення Росії на територію України і триває й дотепер. Щодня війна забирає життя захисників нашої держави, мирних громадян. Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу відвагу, сміливість, силу духу, стійкість і героїзм наших воїнів – ycіx полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних мешканців, які стали жертвами російської агресії.

Як зазначив ректор університету Валерій Сокуренко, уперше відзначаючи День єднання, «ми хотіли показати, що Україна – єдина, Харків – це українське місто, що ми єдині з Києвом, Одесою, Дніпром, західною Україною – Львовом чи Івано-Франківськом. Ніхто не чекає на ворога, на «російський світ». Проте росіяни не бажали рахуватися з думкою українців. Наше завдання – добре навчатися, сумлінно нести службу, щоб бути готовими захищати нашу державу, її цілісність і суверенітет. Перемогти можна лише силою зброї, рахуються з думкою тих людей, які сильні, можуть себе захистити і не бажають стояти на колінах. Я переконаний, що саме такі стоять у нашому строю – вірні Присязі й службовому обов’язку».

Завершився захід художньою композицією «Патріоти України».

Цього ж дня курсанти, студенти, слухачі магістратури та ад’юнктури на Харківщині, Вінниччині, Хмельниччині, Сумщині та Полтавщині поклали квіти до пам’ятників Героїв-визволителів. Ми сьогодні, як ніколи, єдині і попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє.

ВЗГ ХНУВС