14 лютого – це не тільки свято закоханих, а ще й Міжнародний день дарування книг. Ця добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році, стрімко набуває популярності в усьому світі. Її мета – надихнути людей подарувати 14 лютого книгу бібліотеці, другу або членам родини. Вважається, що цього дня мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, й ті, хто прищеплює любов до читання.

Книга – один із найцінніших винаходів людства. З давніх-давен вона є скарбницею духовного багатства, поєднує минуле, сучасне й майбутнє. Людина перестає мислити, коли перестає читати. Пам’ятки людської думки накопичуються саме в бібліотеці.

У часи випробувань, які випали на долю України та українців через війну, книги можуть стати захистом і зброєю, друзями й порадниками, учителями й лікарями людських душ.

З нагоди Міжнародного дня дарування книг наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ запрошує своїх користувачів доєднатися до акції «День закоханих у книги», яка має на меті поповнити бібліотечний фонд новими цікавими виданнями. В університеті акція триватиме з 13 по 16 лютого 2024 року.

ВЗГ ХНУВС