Програмний комітет Horizon Europe «Цивільна безпека для суспільства» є одним із комітетів, що діють у межах програми Європейського союзу «Горизонт Європа» (м. Брюссель, Королівство Бельгія). Комітет відповідає за розроблення й впровадження досліджень та інновацій у сфері цивільної безпеки з метою забезпечення захисту суспільства від різних загроз, таких як терористичні акти, кібератаки, масові надзвичайні ситуації тощо.

Основні завдання комітету: розвиток нових технологій та інноваційних підходів у сфері цивільної безпеки; підтримка досліджень, спрямованих на підвищення стійкості суспільства до різних видів загроз; сприяння міжнародній співпраці у сфері цивільної безпеки; поширення знань і навичок серед громадськості, урядів та інших зацікавлених сторін щодо запобігання та реагування на кризові ситуації.

Крім того, програмний комітет Horizon Europe «Цивільна безпека для суспільства» допомогає створити сприятливе середовище для інновацій у галузі підвищення безпеки та захищеності світової спільноти.

Україну в цьому програмному комітеті представляє помічниця ректора з ґендерних питань, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан.

ВЗГ ХНУВС