На факультеті № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася презентація модуля Жана Моне «Цифрова трансформація прав: досвід ЄС» DITRARI_EU – 101127785, що реалізується за підтримки Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури ЄС у межах програми ЕРАЗМУС+.

Цей новий освітній курс тривалістю 116 навчальних годин на навчальний рік, присвячений вивченню законодавства ЄС, що визначає підхід ЄС до цифрової трансформації та забезпечення дотримання прав людини в епоху цифрових технологій. Проєкт передбачає не тільки традиційні методи викладання, але й запровадження різноманітних івентів, а саме: конференції, воркшопи та відкриті лекції, що надасть стейкхолдерам особливу можливість розширити свої професійні горизонти та знання в обраній сфері.

Координатор проєкту – завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін ХНУВС Олексій Зайцев ознайомив учасників із програмою Еразмус+ та видами діяльності у межах напряму Жан Моне. Членкиня команди проєкту – доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін ХНУВС Олена Піхурець розповіла про Жана Моне – одного з «батьків Європи», іменем якого названо напрям, та про його концепцію європейської інтеграції. Запрошена викладачка проєкту, доцентка кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки ХНУ імені В. Н. Каразіна Олена Черненко акцентувала увагу учасників на ключових моментах структури курсу та формат його проведення. Викладачка проєкту, доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін ХНУВС Світлана Ясечко ознайомила з командою проєкту, до якої увійшли представники кафедри цивільно-правових дисциплін університету – професори кафедри Святослав Сліпченко та Олександр Шишка, доцентки кафедри Наталія Шишка, Тетяна Степаненко та Оксана Бортнік.

Проєкт «Цифрова трансформація прав: досвід ЄС» має амбіцію – зробити значний внесок у підвищення якості правової освіти та сприяти інтеграції українських освітніх стандартів з європейськими нормами і практиками, а також кроком у підготовці кваліфікованих правників, здатних ефективно діяти в швидко змінюваному цифровому світі, забезпечуючи водночас запобігання порушенням і захист прав людини.

ВЗГ ХНУВС