Працівники кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 – доцентки Ірина Антол, Дар’я Коробцова, викладач Артем Добровінський разом із помічницею приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Діаною Носовою провели для здобувачів вищої освіти бінарне заняття за темою «Іноземні документи в нотаріальній практиці».

Діана Вікторівна розповіла студентам, що використання у нотаріальній практиці документів, виданих за кордоном, залежить від визначеного законом порядку їхнього офіційного визнання Україною і, за необхідності, проведення спеціалізованої процедури їх дійсності – легалізації. Без легалізації іноземні документи приймаються нотаріусами лише у тих випадках, коли це прямо передбачено законодавством України, міжнародними договорами, у яких бере участь Україна.

Особливу увагу помічниця нотаріуса приділила Конвенції, яка скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, Апостилю, а також навела багато цікавих прикладів зі своєї практичної діяльності.

Наприкінці заняття Діана Носова побажала студентам сумлінно навчатися та досягати своїх цілей.

ВЗГ ХНУВС