Старший судовий експерт відділу криміналістичних видів досліджень Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Сергій Стрілець взяв участь у проведенні бінарного лекційного заняття в режимі Zoom-конференції. Лекція із дисципліни «Судова експертологія» проводилася спільно з доцентом кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидатом психологічних наук, доцентом Світланою Лозовою.

Сергій Стрілець розповів студентам про трасологічну експертизу, її види, особливості підготовки об’єктів на експертне дослідження та питання, що вирішуються. Зупинився на специфіці дактилоскопічного дослідження, розповів про дактилоскопічні обліки, акцентував увагу на використанні автоматизованої інформаційно-пошукової системи «Дакта 2000». Також судовий експерт відповів на запитання студентів щодо окремих класифікацій слідів, а також про особливості проведення експертизи цілого за частинами та використання експертних досліджень під час розслідування воєнних злочинів.

Світлана Лозова звернула увагу на відмінності судової експертизи від інших форм використання спеціальних знань та наукових досліджень.

ВЗГ ХНУВС