22 січня в Україні відзначається День Соборності. На всіх локаціях Харківського національного університету внутрішніх справ – на Харківщині, Вінниччині, Хмельниччині, Сумщині й Полтавщині відбулося урочисте шикування з нагоди цієї дати. Працівники та здобувачі освіти університету відзначили значну історичну та політичну подію – об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв-захисників, які загинули у боротьбі за вільну, незалежну, соборну Україну.

Від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка до учасників заходу звернувся перший проректор підполковник поліції Віктор Василенко: «Україна сьогодні, як і століття тому, мужньо долає важкі випробування, захищаючи від російського агресора свою територіальну цілісність і незалежність. Щодня своїми мужністю і стійкістю ми доводимо, що українці – це нація, єдиний народ, який має право жити у власній державі. Відзначення Дня Соборності – це наш моральний обов’язок зберегти світлу пам’ять про незламних борців за свободу. Разом ми вистоїмо і переможемо!».

Завершились урочистості виступом колективу художньої самодіяльності вишу з вокально-хореографічною композицією «Україна-мати єдина непоборна».

ВЗГ ХНУВС