Харківський національний університет внутрішніх справ давно і плідно співпрацює з відомою в Україні Громадською організацією «Харківський пресклуб», засновником і керівником якої є член правління Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України Олександр Швець. З початком війни пресклуб не припинив свою діяльність, більше того – робить усе, щоб злочини росіян не залишилися непокараними, щоб про них дізнався увесь світ. З цією метою був започаткований проєкт «СЛІДИ/SCARS». Це серія документальних відеофільмів про воєнні злочини російських окупантів у Харківській області, які відзняли й оприлюднили документалісти Харківського пресклубу. Вони доносять інформацію про російську агресію проти України як до української, так і до світової аудиторії – кожен фільм дублюється англійською мовою. Юридичними консультантами з виготовлення фільмів стали фахівці Харківського національного університету внутрішніх справ.

Про проміжні підсумки реалізації масштабного проєкту «Харківщина: зруйнована, але незламна», у межах якого відзнято фільми, у своєму інтерв’ю розповів керівник Харківського пресклубу Олександр Швець (https://armyinform.com.ua/2024/01/07/40-filmiv-pro-nezlamnu-slobozhanshhynu-stvoryly-harkivski-dokumentalisty/).

Нагадаємо, що посилання, за якими можна переглянути фільми цього проєкту, розміщені на головній сторінці університетського вебсайту у рубриці «Харківщина незламна».

ВЗГ ХНУВС