Гарантом освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у галузі знань 08 «Право», зі спеціальності 081 «Право» (Правозастосування) доктором юридичних наук, професором Андрієм Шульгою було ініційовано зустріч робочої групи з підготовки й моніторингу освітньо-професійної програми та потенційними роботодавцями (стейкхолдерами) з метою обговорення нагальних питань, пов’язаних із вдосконаленням, оптимізацією та актуалізацією існуючої освітньої програми.

Учасники наради висловили окремі думки щодо подальшого перегляду та вдосконалення освітньо-професійної програми, зокрема, наголошено, що теоретична складова програми має бути спрямована на отримання здобувачами вищої освіти навичок практичного характеру. З метою оптимізації перелік умовно факультативних дисциплін може бути скорочений, а час, що вивільняється, має бути спрямований на збільшення обсягу годин для закріплення отриманих знань під час проходження виробничої практики.

По завершенні робочої зустрічі її учасники дійшли висновку, що робота щодо вдосконалення освітньо-професійної програми має бути продовжена, але у межах існуючих об’єктивних життєвих реаліях, враховуючи логічну доцільність здійснення таких змін і доповнень. Також зазначено, що часте втручання у діючу освітньо-професійну програму не сприяє якісній підготовці здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня у галузі знань 08 «Право», зі спеціальності 081 «Право» (Правозастосування).

ВЗГ ХНУВС