Курсанти 2–4 курсів факультету № 2 Діана Бондаренко, Марина Орел, Світлана Кобилінська, Кирил Чикіт та Артур Губенко протягом навчального семестру пройшли серію тренінгів у межах проєкту Вінницького регіонального центру інформації «Креатив» «За безпеку у своєму середовищі згідно з РПД 1325». Офлайн-тренінги сприяють виявленню й запобіганню безпекових викликів і впровадженню механізмів запобігання насильству.

Курсанти-учасники мультиплікували отримані знання й досвід у своєму молодіжному середовищі: провели інформаційно-просвітницькі заходи та отримали сертифікат про участь у тренінгах у межах проєкту «За безпеку у своєму середовищі згідно з РПД 1325». Під час занять було розглянуто такі теми, як: запобігання кіберзлочинності, зокрема кібербулінгу та сексуальному насильству у період воєнного стану; боротьба з кібернасиллям проти жінок. Більш розлогу інформацію з цих питань надала старша інспекторка з оперативного пошуку та партнерства у сфері інформаційних технологій Управління протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції Марина Задвернюк.

Під час тренінгу « Інфобезпека. Формування навичок ненасильницького спілкування» було акцентовано увагу на проблемі ментального здоров’я. Фахівці-психологи ознайомили учасників із прийомами самодопомоги та емоційної стабілізації у стресових ситуаціях. Курсанти набули нових навичок, отримали багато корисної інформації та необхідний для подальшої роботи досвід, поспілкувалися з працівником Департаменту кіберполіції, обговорили актуальні проблеми суспільства в період воєнного стану. Проєкт «За безпеку у своєму середовищі згідно з РПД 1325» є надзвичайно важливим для виховання молоді, як свідомих громадян і патріотів України задля міцного й здорового суспільства в майбутньому.

ВЗГ ХНУВС