Доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидат наук з державного управління Володимир Дементов як тренер Програми USAID «РАДА: наступне покоління» став одним із фасилітаторів стратегічної сесії «Ефективне лідерство в системі адміністративного менеджменту». У заході взяли участь близько 50 керівників Апарату Верховної Ради України та його підрозділів.

Дводенна сесія була націлена розвинути лідерські та управлінські компетенції, системи внутрішніх комунікацій та навички тайм-менеджменту. Йшлося, зокрема, і про стилі лідерства, організаційну культуру, дієві механізми комунікацій та управління репутацією.

У роботі сесії взяли участь керівник Апарату ВРУ В'ячеслав Штучний, виконавчий директор Офісу демократії та управління USAID Ukraine – USAID Україна Енн Хоппер, генеральний секретар Австрійського парламенту Гаральд Доссіта та колишній генеральний секретар Європарламенту Клаус Веллє.

Під час дводенної стратегічної сесії учасники застосовували теоретичні знання на практиці у змодельованих ситуаціях, які пропонували тренери. Подібні сесії повинні допомогти у подальшій роботі працівників Апарату Верховної Ради України ефективно вирішувати конфлікти, здійснювати комунікації за різних умов, керувати часом і розробляти стратегії.

Отриманий досвід буде використаний під час викладання дисциплін «Менеджмент»,«Менеджмент в публічному управлінні та адмініструванні» для здобувачів вищої освіти Сумської філії.

Сумська філія ХНУВС