Професорка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 ХНУВС Наталя Мілорадова разом із менеджеркою із розвитку сімейних форм виховання Міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі містечка України», доценткою кафедри соціальної педагогіки Луганського національного університету імені Т. Шевченка, кандидаткою педагогічних наук, доценткою Світланою Тунтуєвою провела бінарне заняття з курсантами 4 курсу факультету № 3, які навчаються за спеціальністю «Психологія», на тему «Соціально-психологічна складова реабілітації осіб з обмеженими можливостями».

Світлана Тунтуєва розповіла про діяльність благодійної організації «СОС дитячі містечка України», підкреслила, що організація вже понад 19 років в Україні допомагає дітям-сиротам та сім’ям, що опинились у складних життєвих обставинах. Вона охарактеризувала п’ять основних напрямів регулярної діяльності організації: розвиток сімейних форм виховання (прийомні, опікунські cім’ї, тощо); підтримка та укріплення сімей з дітьми, що перебувають у складних життєвих обставинах; проєкти надзвичайного реагування – допомога родинам із дітьми, які постраждали від бойових дій; адвокаційна діяльність, спрямована на розвиток соціальних послуг для вразливих сімей із дітьми на рівні громади; робота з молоддю з вразливих категорій, підтримка на шляху до самостійного життя.

Детально Світлана Тунтуєва зупинилася на основних етапах реабілітаційних заходів щодо дитини та родини; основних чинниках, що ускладнюють адаптацію родин з дитиною, яка має особливі потреби; сімейних формах виховання та моделі оцінки потреб дитини та родини.

ВЗГ ХНУВС