Напередодні зимової екзаменаційної сесії та канікулярної відпустки керівництвом факультету № 2 проведено зустріч-інструктаж зі здобувачами вищої освіти 1 курсу, які навчаються за спеціальностями 081 Право, 262 Правоохоронна діяльність та 071 Облік і оподаткування.

Декан факультету полковник поліції Ігор Назаренко звернув увагу керівництва курсу та командирів навчальних груп на необхідності забезпечення постійного контролю за дотриманням підлеглими службової дисципліни та також регулярного аналізу її стану, проводити щоденну профілактичну роботу із зміцнення службової дисципліни та запобігання вчиненню підлеглими правопорушень. Завідувач відділення моніторингу відділу кадрового забезпечення ХНУВС підполковник поліції Сергій Терницький поінформував курсантів щодо вимог неухильного дотримання загальновизнаних етичних норм як під час служби, так і в позаслужбовий час, толерантно і з повагою ставитися до політичних поглядів, ідеологічних та релігійних переконань інших осіб, утримуватися від дій, що порушують безпекову складову здобувачів освіти та інших громадян, дотримуватись транспортної дисципліни тощо.

Заступник декана з навчально-методичної роботи факультету Сергій Гіренко підкреслив важливість питання дотримання всіма здобувачами освіти та науково-педагогічним складом принципів і норм академічної доброчесності, недопущення порушень етичних норм учасниками освітнього процесу. Були проаналізовані стандарти й процедури дотримання доброчесності у закладах вищої освіти, визначені основні види порушень академічної доброчесності та відповідальність учасників освітнього процесу згідно з чинним законодавством. Визначено було сучасні заходи та методи контролю якості освіти, зокрема використання сервісу перевірки на плагіат «Unicheck».

Керівництвом факультету також були доведені курсантам вимоги щодо обов’язкового дотримання та виконання положень «Антикорупційної Програми Харківського національного університету внутрішніх справ на 2023–2025 роки», відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», своєчасного повідомлення інформації про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції».

ВЗГ ХНУВС