Професор кафедри теорії держави і права факультету № 1 Ігор Невзоров у межах проведення семінарського заняття організував і провів для навчальної групи факультету № 2 онлайн-зустріч із першим заступником начальника Державної екологічної інспекції Південного округу, кандидатом юридичних наук Андрієм Сидоренком.

Мета – впровадження практичної складової професійного навчання в освітній процес, поширення інформації про функції та завдання територіальних органів Держекоінспекції, огляд основних обов'язків, компетенцій і механізмів, їх сприяння збереженню та покращенню екологічної ситуації в країні. Учасники обговорили ключові аспекти охорони довкілля, а також можливість приєднатись до ініціатив і проєктів, спрямованих на підтримку екологічної стабільності. Андрій Сидоренко зазначив, що такі лекції сприяють підвищенню екологічної свідомості молоді та стимулюють їхню активність у справах, пов'язаних з охороною навколишнього природного середовища.

Представник екологічної служби охарактеризував присутнім систему екологічних прав громадян, роль, місце, завдання та функції Державної екологічної інспекції в охороні навколишнього середовища. Разом із курсантами було проаналізовано основні обов'язки і компетенції екологічної інспекції, розкриті механізми та їх вплив на збереження та покращення екологічної ситуації в країні.

По завершенні заходу спільно з заступником декана факультету № 2 Сергієм Гіренком обговорили тематику проведення наступного бінарного заняття з актуальних проблем захисту екологічних прав громадян, враховуючи особливості воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС