Завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС кандидатка економічних наук, доцентка Олена Лук’янихіна взяла участь у тренінгу, організованому ГО «Вікімедіа Україна» та Національним Демократичним Інститутом (НДІ) за підтримки Швеції та Великої Британії.

Тренерами заходу виступили психологиня-практик, тренерка, кандидатка психологічних наук, викладачка університету Марина Діденко та радник з гендерної рівності та соціальної інклюзії USAID-TCA Тимур Левчук. Вони розглянули непросту, але актуальну тему й доступно і професійно розповіли її основні положення. За допомогою інтерактивних вправ спікери підвищили обізнаність аудиторії про стереотипи, упередження і дискримінацію, розглянули вразливі групи, представлені в суспільстві тощо.

За результатами тренінгу Олена Лук’янихіна отримала сертифікат. Обговорені під час заходу аспекти сприятимуть напрацюванню коректного термінологічного базису для забезпечення рівних комунікацій з інклюзивними групами населення під час війни.

Сумська філія ХНУВС