У межах військово-патріотичного виховання курсанти-першокурсники факультету № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у заході на тему «Пізнай Україну», під час якого представили 17 областей України та розповіли про особливості своїх регіонів, визначні місця і пам’ятки. Захід пройшов за участі заступника декана з навчально-методичної роботи Григорія Джагупова, фахівця факультету № 3 Андрія Проуторова та кураторів навчальних груп – старших викладачів кафедри вогневої підготовки Сергія Толкачова і Федора Зурова.

Курсанти та курсантки розповіли: Анна Задніпровська – про визначні місця та сучасність Харківської області, Костянтин Іщенко поділився цікавими фактами про Полтавську область, Данило Кузьмін – про мальовничі краєвиди Дніпропетровської області. Олександр Міхеєнко порадив відвідати Національний історико-культурний заповідник «Качанівка» у Чернігівській області, Ярослав Лозінський розповів про комфортність життя у Вінницькій області, Іванна Серветник – про замки, фортеці, тунель кохання та інші визначні пам’ятки Рівненської області. Вікторія Кибенко розповіла про мальовничі парки та долини Черкаської області, Катерина Єфанова поділилась цікавими фактами та історичними місцями Запорізької області, Сергій Гуртовий звернув увагу на стародавні печери, найстаріший кінний завод, унікальну природу та незламність Луганської області, Дарина Олексюк – про Чернівецьку область. Володимир Зелінський розповів про Солоне озеро, Урочище Каскади та інші визначні місця Кіровоградської області, Сергій Сєрков – про ландшафт, архітектуру та стійкість Донецької області, Анна Мельник – про краєвиди Хмельницької області. Вікторія Кулик розповіла про мальовничу архітектуру Сумської області, Віталій Куницький – про історію та скарби Волині.

Юнаки і дівчата поділилися різноманітною інформацію про свій рідний край, а також дізналися багато нового, цікавого та корисного для себе.

ВЗГ ХНУВС