З перших днів війни Латвія стала активним помічником України у боротьбі з російським агресором. Ліки, одяг, продукти, транспортні засоби, різні види медичного та іншого устаткування за час війни отримали від латвійського народу як мирні жителі України, так і її захисники.

Цього разу представникам Сил безпеки і оборони, Збройних Сил України Ілгварс Клява – Надзвичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні, Александрс Холмановс – полковник Аташе з питань оборони першого рангу, Ігор Скоромний – Почесний консул Консульства Латвійської Республіки у м. Вінниця, представники латвійського благодійного фонду Uzņēmēji Mieram та українського благодійного фонду Pan Fund передали транспортні засоби. Автомобілі для виконання службових завдань отримали поліцейські Донеччини та представники Національної Гвардії України, Харківський національний університет внутрішніх справ – два автобуси. Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко подякував за допомогу і зазначив, що автотранспорт «буде використаний для наближення перемоги. Увесь світ бачить, що Україна не одна, західні партнери – наші союзники – не стомились, не стали байдужими. Ми переконані – все вчасно, від душі, від щирого серця, і ми обов’язково переможемо. Слава Україні!».

У заході взяли участь, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, проректор університету полковник поліції Сергій Бортник, курсанти поліцейського вишу.

ВЗГ ХНУВС