Фахівчиня відділу міжнародного співробітництва, членкиня команди «Рівні можливості» ХНУВС, координаторка проєктів Наукового парку «Наука і безпека» Надія Сергієнко пройшла триденний тренінг із моніторингу і оцінки обласних планів дій 1325 у Харківській області. Захід організовано Українським Жіночим Фондом за підтримки Уряду Королівства Нідерландів в рамках проєкту «Жінки. Мир. Безпека: місцеві потреби – місцеві рішення».

Моніторинг впровадження Національного плану дій 1325 «Жінки, мир, безпека» у Харківській області є основною метою створення і завданням Коаліції «Харківщина 1325» і може стати базою для рекомендацій до Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. ХНУВС, як член регіональної Коаліції із початку її заснування у 2021 році, є постійним учасником заходів та роботи в цьому напрямку.

Директорка Інформаційно-консультативного жіночого центру (WICC), тренерка Анастасія Ненька провела інтенсивне навчання із вище зазначеної тематики для членкинь Коаліції – представниць влади, сектору безпеки і оборони, громадських організацій.

Учасниці тренінгу виконували актуальні практичні вправи за реальними успішними прикладами моніторингового процесу, завдяки чому отримали базові знання його принципів, видів, ризиків, категорій та завдань. Під час вирішення групових завдань представниці різних структур використовували власний досвід та особливості свого професійного спрямування, напрацювали навички із складання моніторингових планів, внесення змін до процесу моніторингу, роботи в команді тощо.

Успішне досягнення цілей тренінгу надало можливість додатково приділити увагу поняттю сексуального насильства, пов’язаного із конфліктом, та Кодексу Мурад, що представляє мінімальні стандарти безпечного збирання та використання інформації, отриманої від постраждалої особи.

ВЗГ ХНУВС