Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексій Шуміло взяв участь у роботі XII Міжнародної науково-практичної конференції «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу: цифровізація та забезпечення якості вищої освіти». Організаторами заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут вищої освіти НАПН України, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний Еразмус+ офіс в Україні & Національні експерти з реформування вищої освіти (HERE).

Учасникам конференції вдалося розвинути власні компетентності щодо впровадження освітніх програм у традиційному (очному), цифровому/змішаному форматі з урахуванням принципів Болонського процесу, особливо забезпечення та удосконалення якості відповідно до ESG, використання підходів до оцінювання освітніх програм у цифровому/змішаному форматі в межах акредитації. Вони також ідентифікували шляхи подолання конкретних викликів, з якими стикаються українські заклади вищої освіти, впроваджуючи принципи і цілі Болонського процесу, в тому числі щодо забезпечення якості, з огляду на воєнний стан і широкомасштабну війну в Україні.

Під час конференції було запропоновано новітні підходи до удосконалення якості в контексті Болонського процесу, ураховуючи фактичний вплив цифрових трансформацій на розвиток та якість вищої освіти в ЄПВО та Україні.

Сумська філія ХНУВС