National H-index Ranking – міжнародний некомерційний рейтинг, що оцінює наукові досягнення університетів, наукових організацій та дослідницьких установ на основі консолідованого показника індексу Гірша в базах даних і платформах Scopus, Web of Science та Google Scholar.

Вперше він вийшов у квітні 2023 року. В оновленій редакції Ukrainian National H-index Ranking укладачами проаналізовано дослідницьку діяльність 438 наукових організацій України, зокрема 365 закладів освіти. Згідно методології рейтингу їх позиції розподілені за трьома категоріями:

- Scientific Potential Leaders (лідери з наукового потенціалу) – з 1 по 50 місце (10%) – це найбільш впливові наукові організації країни за сумарним показником індексу Гірша;

- High Scientific Potential (високий науковий потенціал) – з 51 по 150 місце – це наукові установи, що входять до 30% найкращих в країні за показниками продуктивності;

- Members Of The Ranking (учасники рейтингу) – з 151 по 438 місце – всі наукові організації, що займають позиції нижче 30% найкращих.

Харківський національний університет внутрішніх справ знов увійшов до категорії High Scientific Potential (високий науковий потенціал), посівши у рейтингу закладів вищої освіти 138 місце. Загалом, лише два заклади вищої освіти системи МВС увійшли до цієї категорії, всі інші – до категорії Members Of The Ranking (учасники рейтингу).

Детальніше за посиланням: https://ua.h-index.com/uk/educational-institutions.

ВЗГ ХНУВС