Доцентом кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Олександром Радченком проведені бінарні заняття з курсантами факультету № 2, які навчаються за спеціальністю «Право», з навчальної дисципліни «Конституційне право».

Про роль Національної поліції у забезпеченні конституційних прав і свобод громадян України курсантам навчальної групи 201 розповів заступник начальника сектору превенції відділу поліції № 3 Харківського районного управління поліції ГУНП в Харківській області капітан поліції Олександр Лавріненко, а курсантам групи 202 – начальник сектору превенції відділу поліції № 1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського районного відділу поліції Кіровоградської області майор поліції Олександр Кушнієнко та командир взводу Управління патрульної поліції в м. Київ Департаменту патрульної поліції старший лейтенант поліції Богдан Лісовський.

Під час семінарських занять поліцейські ознайомили курсантів зі специфікою забезпечення конституційних прав і свобод людини в умовах воєнного стану, в прикордонних з російською федерацією населених пунктах України, а також на деокупованих територіях, розповіли про виявлення колаборантів, зрадників України і диверсантів, про особливості притягнення їх до відповідальності.

Працівники поліції наголосили на важливості підтримання стабільної й ефективної роботи Національної поліції із забезпечення публічного порядку в Україні в умовах правового режиму воєнного стану, зокрема на деокупованих територіях, та необхідності неухильного дотримання норм міжнародного гуманітарного права.

Наприкінці семінарських занять курсанти мали можливість поставити гостям питання з професійної тематики та отримати на них вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС