Захід для людей з інвалідністю організували і провели сервісні центри МВС Хмельниччини спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ, на базі якого функціонує «Автошкола для осіб з інвалідністю».

Головна мета – інформування та максимальне залучення до суспільного життя з урахуванням потреб таких людей.

У обговоренні взяли участь начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області Микола Іщенко, керівник Автошколи ХНУВС Олександр Марунчак, представники громадських організацій Хмельниччини – «Гармонія» м. Кам’янець – Подільський, «Світ без Бар’єрів» м. Хмельницький, «Захист» м. Красилів та громадяни, яких зацікавила інформація щодо можливості керування транспортним засобом.

«Півроку в університеті працює Автошкола для осіб з інвалідністю. Загальний курс теоретичного навчання складає 64 години, практичного навчання – 40 годин, загальна тривалість – 11 тижнів. До програми навчання входять заняття на автотренажері – спеціальному пристрої для отримання навиків водінь у штучних дорожніх умовах, що складається з монітору, керма та коробки перемикання передач. Такі тренажери використовуються для імітації умов водіння, наближених до реальних. Досвідчені викладачі навчають за спеціально розробленими сертифікованими освітніми програмами, адаптованими до потреб осіб з інвалідністю. В Автошколі є інклюзивні приміщення та можливість індивідуального навчання за зручним графіком», – зазначив керівник автошколи Олександр Марунчак.

По завершенні спілкування його учасники, серед яких переважно були люди на кріслах колісних, мали можливість спробувати керувати транспортним засобом Автошколи ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС