У Міжнародний день боротьби з корупцією уповноважена з антикорупційної діяльності Харківського національного університету внутрішніх справ Яна Мазур провела загальноміський правопросвітницький тренінг для студентської та курсантської молоді м. Вінниця.

Захід відбувся у межах взаємодії відділення Юридичної клініки університету в м. Вінниця з комітетом з освітньо-правової діяльності студентської ради Вінниччини на базі Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича. Співорганізаторами загальноміського рівня виступили координатори відділення Юридичної клініки вишу – заступник декана факультету № 2 з навчально-методичної роботи Сергій Гіренко та науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Найда.

У тренінгу взяли участь курсанти та курсантки Харківського національного університету внутрішніх справ і Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, студенти та студентки Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д. К. Заболотного, Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича.

В інтерактивному форматі Яна Мазур розповіла про роль студентства в антикорупційній діяльності закладу вищої освіти. Під час виступу вона використала платформи і сервіси, що дозволили активно взаємодіяти з аудиторією, ілюструвати асоціації, з якими молодь пов’язує проблему корупції. Для учасників тренінгу був проведений квіз «Найобізнаніший антикорупціонер» та визначені найбільш обізнані в питаннях антикорупційної діяльності здобувачі освіти. Присутні вдосконалили свої навички командної роботи, опрацьовуючи в групах ситуації з актуальною проблемою корупції та визначаючи негативні для суспільства й корупціонера наслідки від настання таких ситуацій.

ВЗГ ХНУВС