Під час ранкового шикування особового складу факультетів № 2 та № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося нагородження курсантів, які стали переможцями та вибороли призові місця у різних видах спорту.

Ректор Валерій Сокуренко вручив нагороди призерам чемпіонату з легкої атлетики Вінницької області серед юніорів та дорослих, присвяченому пам’яті Володимира Турлюка: за ІІ місце – курсанту 2 курсу факультету № 2 Олександру Чорнокульському (серед чоловіків на дистанції 2000 м); за ІІІ місця – курсантці 2 курсу факультету № 2 Дарії Вілковій (серед жінок на дистанції 1000 м) та курсанту 1 курсу факультету № 3 Владиславу Малову (серед чоловіків на дистанції 600 м).

За перемогу у чемпіонаті Вінницької області з боротьби самбо серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат старшого віку (спортивне та бойове), що відбувся у м. Вінниця, нагороди серед чоловіків отримали: І місця – курсант 2 курсу факультету № 2 Максим Бабич (вагова категорія 71 кг) та курсант 1 курсу факультету № 2 Фаріз Рашидов (вагова категорія 79 кг); ІІ місце – курсант 1 курсу факультету № 2 Олег Попережай (вагова категорія 64 кг); ІІІ місця – курсант 1 курсу факультету № 2 Назар Дербишов (вагова категорія 71 кг), курсанти 2 курсу факультету № 2 Владислав Шин (вагова категорії 71 кг та Іван Семихат (вагова категорія 98 кг). Серед дівчат срібні медалі отримали курсантка 1 курсу факультету № 3 Софія Коваль (вагова категорія 54 кг) та курсантка 1 курсу факультету № 3 Валентина Кондратюк (вагова категорія 72 кг), бронзу – курсантка 1 курсу факультету № 3 Дар’я Беспалова (вагова категорія 72 кг).

Нагороду вручено старшому викладачу кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Антону Чернікову, який став віце-чемпіоном світу (вагова категорія до 75 кг) у чемпіонаті світу з французького боксу «Сават», що відбувся у місті Чамбері (Франція).

Під час шикування курсанту 2 курсу факультету № 2 Максиму Бабичу було присвоєно чергове спеціальне звання молодшого складу поліції – капрал поліції.

Ректор університету Валерій Сокуренко зазначив, що спортивні змагання виховують морально-вольові якості майбутніх працівників Національної поліції України. Він побажав курсантам нових перемог та закликав не зупинятися на досягнутому, підкорювати нові вершини і надалі тримати високу планку не лише у спорті, але й навчанні.

ВЗГ ХНУВС