У межах проведення тижня права старша викладачка кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС Лариса Сазанова провела з курсантами 2 курсу факультету № 4 бесіду за темою «Порушення прав людини в умовах збройної агресії рф проти України».  

Актуальність і важливість прав людини, їх реалізація та захист є очевидними. Головною загрозою і перешкодою для реалізації прав людини стають збройні конфлікти. Саме в умовах конфліктів і війн порушення прав стають надзвичайно масштабними. Курсанти обговорили різноманітні аспекти порушення прав людини в умовах війни: права на життя, на свободу від катувань, на безперешкодний доступ до медичної допомоги, міжнародно-правовий аспект забезпечення прав людини, взаємозв’язок війни та насильства, роль громадських організацій у забезпеченні прав людини під час війни, особливості реалізації права на освіту тощо. Курсанти висловили свої думки щодо порушення прав людини в умовах війни і заповнили анкети «Я маю право» та «Моє право порушено».

Молодь зазначила, що український народ продовжує гідно боротися із окупантами, відстоюючи права людини. Проведення заходу сприяє підвищенню обізнаності з проблемами порушення прав людини та спонукає до діяльності у забезпеченні захисту прав людини.

ВЗГ ХНУВС