Найближчим часом МВС та Міносвіти за дорученням Президента України та рішенням Уряду реалізують масштабний проєкт з безпечного освітнього середовища, який охопить понад 10 тисяч навчальних закладів. Про це повідомив в етері Національного телемарафону «Єдині новини» Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Мета – щоб у кожній школі був екіпірований працівник поліції, навчений за новими програмами», - зазначив очільник МВС. 

Такий працівник поліції разом з педагогами буде вживати заходів з пропускного режиму, публічного порядку, а також реагувати на звернення й повідомлення учнів і вчителів.  Також цей поліцейський відповідатиме за направлення дітей до укриттів.

Для цього ДСНС разом з Міносвіти знову перевірять всі укриття.

«85% закладів освіти вже мають паспорти безпеки, де ми зважаємо не тільки на укриття, а й як школа обладнана пожежною та охоронною сигналізаціями, чи є пішохідний перехід біля школи, магазини, які продають цигарки й алкоголь», - зазначив Міністр. 

Він також додав, що йдеться і про встановлення на входах до шкіл рамкових, аркових і ручних детекторів, щоб будь-яка стороння особа чи діти не могли пройти до навчального закладу й пронести небезпечні предмети. 

За його словами, найближчим часом буде оголошено про початок набору та відбору кандидатів на ці посади.

 

Департамент комунікації МВС України