З 4 по 10 грудня в Україні триває щорічна акція «Національний тиждень читання», яку проводить Український інститут книги. Цього року у фокусі Національного тижня читання є постать Миколи Хвильового, якому у грудні відзначають 130 років від дня народження. Особу письменника з покоління Розстріляного відродження можна побачити на постерах акції, йому присвячене гасло – «Бути своїми», яке має нагадати про «важливість зв'язку між поколіннями, читачами та літераторами, між усіма українцями, особливо під час війни».

Мета заходу – залучити українців до читання, купівлі та дарування книг, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки.

У межах Національного тижня читання до дня народження видатного українця наукова бібліотека ХНУВС підготувала віртуальну виставку-персоналію «Микола Хвильовий – засновник справжньої нової української прози»6: https://www.youtube.com/watch?v=GRZHk1SPPTE&t=12s

До проведення акції активно долучилися представники бібліотек Кременчуцького льотного коледжу, Сумської філії, а також курсанти, студенти та викладачі університету.

ВЗГ ХНУВС