Кафедрою цивільного права та процесу факультет № 6 ХНУВС було організовано лекцію «Право на захист осіб, постраждалих від домашнього насильства», приурочену Міжнародному дню захисту прав людини в межах проведення Всеукраїнського тижня права. Лекцію прослухали викладачі та учні старших класів ліцею № 138 м. Харків.

Метою онлайн-зустрічі було привернення уваги учнівської молоді до актуальних для українського суспільства проблем щодо подолання насильства в сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків; збільшити розуміння та обізнаність дітей про всі форми і види насильства та про те, який захист гарантовано постраждалим.

Під час просвітницького заходу представники університету розповіли, що День захисту прав людини щорічно відзначається 10 грудня з нагоди відзначення річниці Загальної декларації прав людини, що була прийнята у цей день у 1948 році Генеральною асамблеєю ООН. Вони звернули увагу на рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті тощо, які проголошує цей документ.

Лектори роз’яснили старшокласникам, які бувають види та ознаки домашнього насильства, а також якими можуть бути наслідки й відповідальність за його вчинення.

У заході взяли участь та виступили з доповідями завідувач кафедри цивільного права та процесу професор Юрій Жорнокуй, професор Олександр Кухарєв, доцентки Тетяна Кириченко, Елла Твердохліб, Катерина Скриннікова, старша викладачка Софія Попова та викладачка кафедри Марія Науменко.

ВЗГ ХНУВС