У межах проведення тижня права старша викладачка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Юлія Пінчук провела онлайн-лекцію на тему «Права дитини та їх захист під час воєнного стану» для учнів комунальних закладів – Харківських ліцеїв № 103 та № 167 Харківської міської ради.

У заході взяли участь: заступник декана факультету № 6 Костянтин Свердлін, завідувачка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Ірина Панова, керівники та вчителі навчальних закладів. Під час лекції ліцеїсти дізналися про права дитини, їх класифікацію, діяльність міжнародних організацій, Міжнародний кримінальний суд та Європейський суд з прав людини, а також про приклади винесених ними рішень.

Особливу увагу було приділено закріпленню прав дитини на міжнародному рівні, положенню Загальної декларації прав людини, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Учасники заходу обговорили питання дотримання і захисту прав дитини під час воєнного стану, толерантного поводження та заборони дискримінації, булінгу.

ВЗГ ХНУВС