Представниці факультету № 6 ХНУВС – професорка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології, Почесна працівниця прокуратури України, докторка юридичних наук, професорка Валентина Корж та доцентка кафедри кримінального права та кримінології, кандидатка юридичних наук, доцентка Анна Наумова – провели бінарне заняття для студентів за темою «Організована злочинність в сфері економічної діяльності: криміналістичні та кримінально-правові аспекти».

Валентина Корж проаналізувала криміналістичні ознаки організованої злочинної організації, розкрила кримінальні функції її членів. Вона зазначила, що корупція є основною ланкою в діяльності злочинних організацій в сфері економіки, а надання корупційних послуг посадовими особами органів влади та управління, таких як корупційне лобіювання, корупційне сприяння, корупційний протекціонізм, корупційна нейтралізація тощо, сприяє організованій злочинній діяльності у цій сфері.

Анна Наумова розповіла про особливості кваліфікації кримінальних правопорушень, вчинених злочинною спільнотою чи злочинною організаціє у сфері господарської діяльності.

ВЗГ ХНУВС