Науково-педагогічні працівники кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ – завідувачка кафедри Тетяна Гудзь, професор кафедри Андрій Войціховський та доцент кафедри Олександр Радченко – взяли участь онлайн у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Права людини: методологічний, гносеологічний та онтологічний аспекти». Вона була присвячена 75-річчю проголошення Загальної декларації прав людини та відбулася на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ МВС України.

У дискусії взяли участь представники наукових кіл, міжнародних організацій та громадськості не лише з України, але й Грузії, Азербайджану та інших країн.

Під час конференції обговорювалися актуальні питання імплементації положень Загальної декларації прав людини в Україні, проблеми, які виникають на шляху впровадження її норм у національне законодавство; роль міжнародних організацій, насамперед Організації Об’єднаних Націй, у процесі здійснення моніторингу за дотриманням країнами положень Загальної декларації прав людини у різних куточках світу та на територіях, де відбуваються воєнні конфлікти (війни).

ВЗГ ХНУВС