Доцентка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 ХНУВС кандидатка психологічних наук, доцентка Світлана Лозова провела бінарне заняття з дисципліни «Судова медицина та психіатрія» на тему «Психічні захворювання, що викликані впливом зовнішніх факторів. Наркотична залежність».

У проведенні бінарного заняття взяла участь головна судова експертка сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Світлана Чернологова. Вона розповіла студентам про види наркотиків, ознайомила з особливостями проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Розповідь поєднувалася з презентацією.

Доповідь головного судового експерта зацікавила студентів і викликала багато запитань щодо можливостей розпізнання наркозалежної особи, а також специфіки експертної роботи.

ВЗГ ХНУВС