У межах співпраці між Харківським національним університетом внутрішніх справ і Університетом імені Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща) ректор Харківського поліцейського вишу генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко провів зустрічі з керівництвом провідного польського університету – ректором Богумілою Каневською та віцеректором із міжнародного співробітництва Рафалом Вітковським.

Під час заходу було узгоджено спільні проєкти на 2024-й рік: «Літньої школи Університету імені Адама Міцкевича», у роботі якої братимуть участь курсанти ХНУВС, батьки яких загинули на фронті, захищаючи Україну, або під час виконання службових обов'язків. Це, насамперед, психологічна реабілітація через розроблений польськими колегами комплекс спеціальних програм. Ректор Валерій Сокуренко зазначив: «Символічно, що план заходів  узгоджений і затверджений напередодні Дня Святого Миколая, коли Добро опановує Світом.

Дякую нашим польським партнерам і справжнім друзям з Університету імені Адама Міцкевича за ту активну роботу, яку ми проводили разом протягом всього 2023-го року і так само ефективно будемо проводити в новому році».

Також ректор ХНУВС прочитав лекцію для науковців та студентів спеціальності «Національна безпека» факультету політології та журналістики Університету імені Адама Міцкевича на тему «ХНУВС, Національна поліція у системі безпеки України в умовах війни».

Із куратором напрямку національної безпеки Університету Міцкевича, генералом поліції Вальдемаром Ярчевським, який був керівником поліції Познані та двічі заступником Головного Коменданта поліції Польщі, Валерій Сокуренко обговорив подальшу спільну наукову діяльність університетів.

ВЗГ ХНУВС