За сприяння відділу соціально-гуманітарної роботи представники Харківського національного університету внутрішніх справ – курсант 1 курсу факультету № 2 Максим Кучерявий та курсант 2 курсу факультету № 3 Артем Поберій стали волонтерами табору-воркшопу для військових чоловіків, які отримали травму хребта та спинного мозку внаслідок участі у бойових діях.

Цей проєкт реалізовується за фінансової підтримки СВМ та Європейського форуму інвалідності завдяки отриманому гранту від Громадської спілки «Ліга сильних». У Вінниці він проходив на базі Центру професійної реабілітації «Поділля». Його організацією безпосередньо займалася ГО «Група активної реабілітації». Завдяки участі в роботі табору залучені волонтери навчилися ефективно допомагати людям з кріслом колісним, дізналися про їх потреби та як відбувається їх повернення до активного життя.

Окрім того представники ХНУВС були залучені до забезпечення допомоги ветеранам під час дозвілля. Відчувати себе людиною необмеженою як у праці, так і у вільний час, людиною, спроможною на активне життя – це, можливо, найголовніше завдання психологічної реабілітації людей з інвалідністю у кріслі колісному. Тому важко переоцінити ті маленькі кроки, які роблять ці мужні чоловіки, навіть у своєму дозвіллі, наприклад, під час гри у боулінг. Їм надавали допомогу курсант факультету № 2 Юрій Сівач та курсант факультету № 3 Владислав Прочуханок.

Учасники заходу отримали Подяки від організаторів та вдячність від поранених Захисників України.

ВГ ХНУВС