Викладач кафедри юридичних дисциплін Євгеній Манько організував виїзне практичне заняття для студентів 3 курсу Сумської філії ХНУВС до Сумського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України з теми «Підстави, етапи та методи проведення судових експертиз».

Фахівці експертної установи розповіли про основні завдання та напрями діяльності центру, види експертних спеціальностей, за якими виконуються дослідження в центрі, акцентуючи увагу на криміналістичних видах експертиз. Здобувачі освіти ознайомились з лабораторним обладнанням, поспілкуватись із судовими експертами.

Завідувачка сектору почеркознавчих досліджень, технічного дослідження документів та обліку Олена Недосека визначила основні питання, які вирішують почеркознавча та технічна експертизи документів.

Заступниця завідувача відділу досліджень матеріалів, речовин та виробів Ірина Бруньова розповіла про особливості досліджень наркотичних речовин, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, спиртовмісних сумішей тощо.

Можливості інтроскопу XIS показав завідувач відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень Олександр Цапенко.

У дактилоскопічній лабораторії курсанти ознайомились з роботою ціанокрилової камери, що використовується для виявлення невидимих і слабовидимих потожирових слідів рук хімічними методами.

Завідувачка сектору біологічних досліджень Світлана Лісун ознайомила з роботою сучасної системи для ідентифікації особи - RAPID HIT ID, що необхідна для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи.

Сумська філія ХНУВС