Представники ХНУВС прослухали онлайн лекцію на тему «Взаємозв’язок між правами людини та корупцією – вплив на людей, громади та інституції, а також про те, як ці знання можуть бути використані як запорука справедливого майбутнього». Лекція представлена Мортеном Кох Андерсеном – заступником директора з досліджень і освіти, старшим науковим співробітником Інституту прав людини та гуманітарного права Рауля Валленберга.

Інститут прав людини та гуманітарного права Рауля Валленберга є досвідченим дослідницьким та академічним закладом з офісами, програмами та органами скликання, що охоплює 40 країн. Зокрема, представлений в Європі (Лунд, Стокгольм, Білорусь і Туреччина), Азії (Джакарта, Пекін і Камбоджа), Африці (Найробі), а також на Близькому Сході та в Північній Африці (Амман) і працює в багатьох країнах у цих регіонах.

Лектор, з огляду на власний досвід роботи у різних країнах із високим рівнем корупції, поділився зі слухачами чіткою структурою зв’язку представників різних верст суспільства і їх поведінкою у корупційних відносинах; наголосив на важливості підходу до подолання проблеми корупції на особистому, інституційному та політичному рівнях; надав науково-обґрунтовані рекомендації щодо доцільності належної уваги до корупційних порушень, які впливають на права людини та запровадження змін як у правосудді, так на управлінському рівнях.

ВЗГ ХНУВС